Inhuldiging van de nieuwe infrastructuur in Diepenbeek

7 juillet 2022

Op 7 juli 2022 huldigden Infrabel en haar partners (De Lijn, de gemeente Diepenbeek, Vlaanderen en de NMBS) officieel de nieuwe infrastructuur in die alle 7 overwegen in Diepenbeek vervangt.

Het project van 27 miljoen euro, uitgevoerd door BESIX, BESIX Infra en TUC Rail, omvatte de bouw van een reizigersdoorgang aan het station, drie bruggen, de verhoging van de perrons in het station, de aanleg van nieuwe fietspaden en verschillende wegenwerken. Ook werd er een nieuwe fiets- en autoparking gebouwd.

Dit was het grootste project in België voor de afschaffing van overwegen, met als doel de veiligheid, de mobiliteit en de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren.

Mark Beyst, General Manager van BESIX België-Luxemburg: "Dit was een veeleisend project op het vlak van planning en methodes. Tijdens de hele duur van het project konden we rekenen op een goede samenwerking met TUC Rail en met onze klant Infrabel en haar partners, waaronder het gemeentebestuur en de openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en NMBS. Daardoor konden we het project op tijd en volgens de eisen van Infrabel afwerken, die we danken voor het vertrouwen."

Gecombineerde expertise van BESIX en BESIX Infra

De werken werden uitgevoerd volgens de oorspronkelijke planning. De werf kon rekenen op de bijzondere expertise van BESIX en BESIX Infra op het vlak van bouwmethodes. De teams haalden alles uit de kast om ervoor te zorgen dat de spoorlijn langs de werf zo weinig mogelijk gehinderd werd door de werken.

Zo werden twee van de drie bruggen gebouwd op steigers boven de sporen, terwijl de sporen in gebruik bleven. Zodra de brugdekken klaar waren, werden ze op de landhoofden en pijlers van de brug gevijzeld. Ook om de nieuwe reizigersonderdoorgang te realiseren gingen de teams creatief te werk. De 400 ton wegende tunnelstructuur (12 meter lang, 10 meter breed en 3 meter hoog) werd naast de definitieve locatie gebouwd en na voltooiing in oktober 2020 letterlijk onder de sporen geschoven met behulp van hydraulische vijzels. Door op deze manier te werk te gaan, moest het treinverkeer maar 7 weekends op een projecttermijn van 2,5 jaar stilgelegd worden.

Tom Peeters, TUC Rail: "Ondanks uitdagende tijden met verschillende corona-lockdowns, hebben we samen met BESIX en BESIX Infra altijd op een positieve manier naar dit mooie resultaat toegewerkt. Hier mogen we fier op zijn."

BESIX en BESIX Infra wensen hun projectteams te bedanken voor hun inzet en feliciteren hen met hun verwezenlijkingen op dit fantastische project. Tot slot bedanken we ook de omwonenden voor hun begrip, aangezien werken van deze grootorde onvermijdelijk hinder met zich meebrengen. We hopen dat zij nu kunnen genieten van een veiligere leefomgeving!