Project Brussels, België

Wilfried Martens gebouw

Activiteit: Nieuwbouw

Wilfried Martens gebouw voor Europees Parlement

Eind juni 2016 leverden BESIX en Jacques Delens het Wilfried Martens-kantoorgebouw op, een nieuw architecturaal meesterstuk voor het Europees Parlement, aan de kruising tussen de Belliard-straat en de Trierstraat. Het gebouw werd genoemd naar de voormalige premier van België en oud-voorzitter van de Europese Volkspartij. Het project behaalde de BREEAM Excellent-certificering en omvat 13 verdiepingen en een ondergrondse parking op drie niveaus.

Een logistieke uitdaging in het centrum van Brussel

Het project van 44 miljoen euro bracht, doordat het gesitueerd is in het hart van Brussel, een aantal niet te onderschatten logistieke uitdagingen met zich mee. Bovenop de beschikbaarheid van slechts één toegangsweg tot de werf voor zowel personeel als materiaal, was er ook een schrijnend gebrek aan opslagruimte. Hierdoor moest de betonnen structuur geprefabriceerd worden door Ergon. Desalniettemin slaagden de teams erin om het project op tijd af te werken. Mede door het succesvol beëindigen van de bouwwerken, won het BESIX-EJD-team ook de opdracht om het interieur af te werken. Ontdek de kennis en de gebruikte technieken achter de schermen van deze golvende gevel.

Projectinformatie

Projectnaam

Wilfried Martens gebouw

Expertise(s)

Kantoren

Contracttype

Build

Locatie

Brussels, België

Stakeholder(s)

BESIX, Franki Foundations, Jacques Delens

Opdrachtgever

Atenor Group SA

Bouwperiode

2013 - 2016

Architect

Jasper-Eyers Architects